Конкурентоспроможність підприємства у світлі реалізації інтелектуального капіталу - Кавецький, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто підходи до визначення поняття «інтелектуальний капітал» з метою його уточнення та адаптації до умов діяльності вітчизняних підприємств. Визначено особливості інтелектуального капіталу та його подібність і відмінність від фізичного капіталу. Визначено основні складові інтелектуального капіталу та їх взаємозв’язок; відображено групи показників, які відповідають структурі інтелектуального капіталу підприємства. Запропоновано основні напрямки розвитку інтелектуального капіталу як конкурентної переваги підприємства.