Методика вибору лампи розжарювання як джерела випромінювання оптичних електронних приладів - Богачук, В. В.; Кухарчук, В. В.; Дмітрієв, Ю. О.; Присяжнюк, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено залежність електричних та світлових параметрів ламп розжарювання від зміни напруги живлення. Отримано математичну модель джерела випромінювання, яка дозволяє визначити значення світлового потоку в залежності від реальної напруги живлення і вибрати тип лампи розжарювання у відповідності з необхідним значенням світлового потоку.