Компенсація реактивної потужності асинхронних двигунів в різкозмінних режимах навантаження - Бурбело, М. Й.; Гадай, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Вирішено питання підвищення ефективності процесів електроспоживання асинхронних двигунів під час їх пуску та в різкозмінних режимах навантаження із застосуванням пристроїв регулювання реактивної потужності, принцип дії яких оснований на використанні спектральних пасивних параметрів.