Використання перепадів тиску в технологічних лініях газів і пари для екологічно чистого виробництва електроенергії - Чепурний, М. М.; Нікіфорова, К. В.; Катеринич, А. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто принципи використання детандер-генераторних агрегатів для виробництва електроенергії на газоперекачувальних станціях і котельнях. Здійснено аналіз щодо застосування парових двигунів нового типу замість процесів дроселювання пари в парових котельнях. Наведено порівняльні таблиці та номограма для оцінки ефективності роботи агрегатів за запропонованими схемами.