Аналіз моделей іпотечного кредитування та їх придатності до використання у вітчизняних економічних умовах - Сердюк, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто моделі іпотечного кредитування, які набули найбільшого поширення в світі: розширена відкрита, усічено-відкрита, збалансована автономна; обґрунтовано вибір найбільш придатної та узгодженої із сучасним станом розвитку вітчизняної економіки. Запропоновано нові підходи в державній житловій політиці які базуються на зміні пріоритетів в розвитку механізмів житлового забезпечення.