Психологічні та педагогічні аспекти розвитку духовності особистості - Прищак, М. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Зроблена спроба аналізу, визначення теоретико-методологічних основ екзистенційних вимірів поняття духовності як важливого аспекту розробки нової педагогічної парадигми — духовної парадигми освіти. Акцентується увага на дослідженні особистісно-психологічних механізмів актуалізації духовності. Зроблена спроба визначення педагогічних чинників духовності особистості.