Класифікація законів екології на основі термодинамічних принципів - Корчинский, Г. А.; Сорочинский, А. П.; Звенигородський, Е. Л. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Стаття присвячена розробці термодинамічних підходів до проблеми класифікації екологічних законів. Авторами досліджені основні принципи трансформації речовин і енергії в екосистемах. Запропоновано механізм, що пояснює хімічні перетворення в екосистемах на основі спин-спінової протонної взаємодії