Порівняння критеріїв навчання нечіткого класифікатора - Штовба, С. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано новий критерій навчання нечіткого класифікатора, який поєднує переваги двох відомих — відсотка безпомилковості та відстані між нечіткими множинами. Проведені експерименти свідчать, що безпомилковість нечітких класифікаторів після навчання за новим критерієм краща.