Чутливість втрат потужності у вітках схеми електроенергетичної системи до збурень у вузлах - Лежнюк, П. Д.; Лесько, В. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано метод оцінки чутливості сумарних втрат потужності в ЕЕС як критерій оптимальності її режимів та втрат потужності в окремих вітках електричних мереж до зміни навантаження у вузлах, який дозволяє визначити оптимальну послідовність коригуючих впливів на режими ЕЕС.