Зменшення систематичної похибки вимірювання горизонтальних складових вектора швидкості носія доплерівським лагом - Барась, С. Т.; Мартинюк, А. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто алгоритм компенсації впливу вертикальної складової вектора швидкості на роботу доплерівського лага, який зменшує похибки вимірювання горизонтальних складових вектора швидкості носія. Отримано аналітичні залежності для оцінювання цієї складової методичної похибки.