Електромагнітна модель розпаду нейтрона - Скібінський, Л. П.; Петрук, В. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропонована модель розпаду нейтрона дає можливість створення теорії елементарних частинок і нових типів екологічно чистих реакторів-дезактиваторів бета-радіоактивних відходів і реакторів синтезу легких ядер у водні та гідридах і вуглеводнях з пониженим потенціальним бар'єром, які дадуть людству практично невичерпне джерело енергії.