Моделювання доплерівського сигналу - Онищук, О. В.; Барась, С. Т. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано математичну модель доплерівського сигналу у вигляді суми сигналів від N розсіювачів, розміщених в межах озвученої ділянки морського дна. Виконано моделювання доплерівського сигналу для підтвердження коректності отриманих співвідношень.