Світовий досвід трансформації ринкових відносин у сільському господарстві - Мороз, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Політика регулювання сільськогосподарського ринку в розвинутих країнах має яскраво виражений характер державного аграрного протекціонізму. Широке використання цього досвіду є необхідною умовою вдосконалення аграрних перетворень в Україні. Створення у тому чи іншому вигляді стабілізаційних програм підтримання аграрного сектору є бажаним кроком на шляху оптимізації ринкових відносин. Однак ринковий механізм повинен мати пріоритет над економічним втручанням держави.