Аналого-цифровий перетворювач на базі табличного методу коригування диференціальної нелінійності - Бортник, Г. Г.; Кичак, В. М.; Бортник, С. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Описано аналого-цифровий перетворювач (АЦП) з коригуванням диференціальної нелінійності на базі табличного методу. Дослідження швидкодійного АЦП з табличним коригуванням показали, що застосування гістограмної методики оцінювання диференціальної нелінійності з подальшим використанням результатів випробування з калібруванням перетворювача створює умови для підвищення ефективної роздільної здатності АЦП.