Адаптивний метод порогової обробки зображень - Білинський, Й. Й.; Крисак, Т. М.; Клименко, І. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано адаптивний метод порогової обробки зображень, який дозволяє автоматично визначити порогове значення в результаті апроксимації ділянки трипікової гістограми, що говорить про його адаптивний характер й дозволяє застосовувати його не тільки для порогової обробки, але й для виділення контуру зображення.