Неперервна мінімаксна сплайн-апроксимація температурної характеристики та чутливості термодіодного сенсора логарифмічним виразом - Андруник, В. А.; Малачівський, П. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто властивості неперервного й гладкого мінімаксного сплайн-наближення логарифмічним виразом, кожна ланка якого є наближенням за критерієм Чебишева. Визначено необхідні й достатні умови існування рівномірного (чебишевського, мінімаксного) наближення логарифмічним виразом з точним відтворенням значення функції та її похідної в заданих точках. Описано алгоритм побудови неперервного й гладкого мінімаксного сплайн-наближення логарифмічним виразом із заданою похибкою. Наведено приклад сплайн-наближення для опису низькотемпературної характеристики термодіодного сенсора.