Дослідження пластичності алюмінієвих сплавів при вальцюванні заготовок в умовах, наближених до ізотермічних - Скрябін, С. О.; Музичук, В. І.; Швець, Л. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Аналізуючи переваги ізотермічного деформування, порівняно з деформуванням металу в звичайних умовах, проведено дослідження технологічних параметрів (розширення, тиску) процесу вальцювання заготовок із алюмінієвих сплавів в умовах, наближених до ізотермічних. Визначено залежності розширення, тиск металу на валки від ступеня деформації, температур нагріву заготовок і вальцювальних штампів при вальцюванні в гладких валках.