Просторово-часова матрична математична модель організації процесу обернення матриць в паралельному оптоелектронному спецпроцесорі - Заболотна, Н. І.; Дроненко, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено математичну модель паралельного методу обернення великорозмірних матриць, для чого існуючу методику відображення математичних моделей матричних операцій було розширено введенням нових операторів, що дозволило відобразити специфічні особливості блочного методу. Розроблено нову структурну модель паралельного оптоелектронного розрядно-зрізового спецпроцесора для обернення матриць за блочним методом, який характеризується підвищенням продуктивності та розширеними функціональними можливостями.