Визначення технічних значень вхідної реактивної потужності для споживачів електроенергії - Рогальський, Б. С.; Нанака, О. М.; Вержук, В. В.; Добровольська, Л. Н. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано метод визначення технічних значень вхідної реактивної потужності (ВРП) на вводах споживачів з метою регулювання напруги і снижки на плату за реактивну енергію.