Методи аналітичного аналізу процесів в інформаційних мережах із використанням перетворення Лежандра і рівнянь "Max-plus" алгебри - Бессараб, В. І.; Коваленко, Є. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто задачу побудови аналітичних моделей для оцінки динаміки в інформаційних мережах незалежно від застосовуваних розподілів для задання потоків і особливостей характеристик трафіка. Для розв'язання поставленої задачі використовуються перетворення Лежандра і основні рівняння стану "Max-plus" алгебри. На прикладі доведено практичну ефективність такого підходу. Запропонований підхід можна використовувати для різних моделей інформаційних потоків джерела.