Установка із вібраційним гідроприводом для брикетування відходів деревообробної промисловості - Березюк, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано установку для брикетування відходів деревообробної промисловості, що дозволяє підвищити їхню питому теплоємність при використанні як твердого палива. Підвищення ступеня пресування досягається внаслідок застосування в установці вібраційного гідропривода. Встановлено залежність між тиском пресування тирси та її відносною деформацією в процесі брикетування, яку використано для розробки математичної моделі, що дозволяє адекватно описувати процес вібраційного брикетування тирси і дозволяє визначити необхідну ефективну тривалість цього процесу.