Новий метод синтезу геоінформаційних моделей природних систем за математичними моделями процесів у них - Мокін, В. Б.; Крижановський, Є. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено теоретичні та алгоритмічні основи нового методу синтезу геоінформаційних моделей природних систем за математичними моделями процесів у них. Зроблено постановку всіх варіантів задач, які можливі при цьому. Розроблено алгоритми розв'язання цих задач, в залежності від різних варіантів повноти вхідних даних. Сформульовано основні вимоги та алгоритмічні особливості створення спеціального програмного забезпечення для автоматизованого проектування СУБД за математичною моделлю.