Критерії та чинники ефективності моделі інноваційного розвитку економіки України - Зянько, В. В.; Грабовецький, Б. Є. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Обґрунтовано необхідність розбудови в Україні моделі інноваційного розвитку економіки, орієнтованої на стимулювання попиту на науково-технічні розробки з боку підприємницького сектора, визначено критерії її ефективності, побудовано дві економіко-статистичні моделі, які визначають вплив основних фінансових чинників на інноваційний розвиток.