Фактори адаптації студентів першого курсу до навчання у вищому технічному навчальному закладі - Бурєнніков, Ю. А.; Хом'юк, І. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто основні теоретичні аспекти адаптації студентів першого курсу до навчання у ВТНЗ. Визначені загальні фактори, які сприяють адаптації студентів та запропонована модель особистості абітурієнта ВТНЗ.