Об’єктно-орієнтований аналіз розвитку складних систем управління - Дубовой, В. М.; Кузьмін, І. В.; Никитенко, О. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано підходи до побудови автоматизованої системи аналізу розвитку (АСАР) складних систем управління, які ґрунтуються на апаратах алгебр графів і алгоритмів, виділено декілька функцій цього модуля. Розв’язано задачу створення системи аналізу розвитку складних систем управління на принципах, які дозволяють автоматизувати процес аналізу та ґрунтуються на гнучких та узгоджених моделях.