Похибки квантування в АЦП на основі надлишкових позиційних систем числення - Азаров, О. Д.; Решетнік, О. О.; Гарнага, В. А.; Кадук, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано похибки квантування АЦП порозрядного врівноваження із ваговою надлишковістю. Розглянуто основні види надлишкових систем числення і передатних характеристик порозрядних АЦП на їх базі. Проведено аналіз похибок квантування при порозрядному аналого-цифровому перетворенні з використанням комп`ютерного моделювання. Аналіз характеристики вхід-вихід АЦП на базі НПСЧ з дробовими вагами розрядів показує, що існує декілька кроків квантування, зокрема такі, що дорівнюють 1, а також такі, що менші за одиницю. Кількість цих кроків обмежена і детермінована. Доведено, що ймовірність появи похибок квантування в АЦП із дробовими вагами розрядів із значеннями меншими одиниці зростає. Густина розподілу похибок квантування при цьому збільшується в околі менших кроків квантування.