Вплив факторів технічного стану транспортного засобу на витрату електроенергії - Розводюк, М. П.; Дудко, В. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто складові енерговитрат трамвая, одна з яких – сила опору руху вагона. Дано характеристику методам, за допомогою яких можна визначити цю складову. Запропоновано новий підхід до визначення питомої величини опору руху транспортного засобу за витраченою енергією, який може бути використаний для трамваїв, на борту яких є лічильники електроенергії. Крім того, новий підхід може бути задіяний для оцінки рівня кваліфікації водія вагону.