Порівняння результатів проведення вступних випробувань до ВНЗ за тестовими технологіями та за змішаною системою - Ляховченко, Н. В.; Мокін, Б. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проведено порівняльний аналіз результатів різних форм вступних випробувань. Показано, що оцінювання навчальних досягнень абітурієнтів як за чисто тестовими технологіями, так і за змішаною системою дає приблизно однакові результати з суттєво меншими затратами часових, людських та матеріальних ресурсів у першому випадку. Крім того показано, що врахування у загальному рейтингу шести оцінок з профільних дисциплін з документа про повну загальну середню освіту є позитивним стимулом у вивченні цих дисциплін у середніх навчальних закладах освіти.