Обгрунтування робочих параметрів вібропланетарного приводу різальної машини - Паламарчук, І. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Поєднання вібраційної та планетарної дії виконавчих органів дискової різальної машини дозволяє інтенсифікувати процес обробки та поліпшити якісні параметри отримуваної продукції. Розроблено схему реалізації такого процесу та математичну модель виконавчих органів машини. Режим досліджуваної вібропланетарної обробки обґрунтовано на основі дослідження динаміки руху елементів приводного механізму.