Ідентифікація моделі броварного бродіння в умовах невизначеності - Пасічник, Р. М.; Піговський, Ю. Р. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Побудовано алгоритм ідентифікації нечіткої моделі броварного бродіння. Проаналізовано якість ідентифікації при використанні різних схем алгоритму. Експериментальна перевірка алгоритму показала хорошу узгодженість модельного прогнозу з експериментальними даними. Ідентифікована модель буде використана для оптимізації процесу броварного бродіння в промислових умовах.