Використання методу оцінювання в задачах інваріантного управління - Голубєва, Т. О.; Дубовой, В. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Для синтезу систем, що діють в умовах невизначеності, може бути застосовано принцип інваріантності. Проте, для інваріантних систем не завжди можна отримати розв'язок системи рівнянь, що описує дану систему. Для того, щоб знайти значення невідомих параметрів системи рівнянь, що наближаються до розв'язку цієї системи, можна використати метод оцінювання. При цьому синтезована система буде квазіінваріантною до зміни стану системи згідно з деяким критерієм оцінювання.