Імітаційні дослідження впливу параметрів рукава високого тиску на його жорсткість - Дусанюк, Ж. П.; Дусанюк, С. В.; Карватко, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розв'язані задачі моделювання металевого обплетення рукава високого тиску (РВТ) з навитого на гумовій оболонці дроту, визначення жорсткості металевого обплетення, дослідження жорсткості складових елементів залежності від конструктивних параметрів та визначення сумарної жорсткості РВТ. Виконано порівняння з результатами попередніх досліджень. Отримані залежності жорсткості металевих обплетень і РВТ від його конструктивних параметрів. Наведено формули для визначення жорсткості рукава з одним, двома та трьома металевими обплетеннями.