Система реферування мультимодальної інформації - Ріман, О. Ю.; Сердюк, С. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто процес реферування мультимодальної інформації. Тобто початкова інформація може представлятися у вигляді тексту, зображення, аудіо або відео. Пропонується модель процесу реферування, поліпшена за рахунок введення додаткового етапу, що дозволяє обробляти мультимодальну інформацію. Наводяться алгоритм функціонування системи реферування на цьому етапі та модель процесу перетворення початкового документа у внутрішній формат системи.