Розпізнавання мови, що ґрунтується на сегментно-складовому синтезі - Карпов, О. М.; Савенкова, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено основні методи пошуку у просторі станів для розв'язання задачі розпізнавання мови траєкторії параметрів. Розпізнавання реалізоване як зіставлення траєкторій параметрів в обраних мовних одиницях на ділянках сегментованої мови.