Шляхи підвищення ефективності стеганографічного використання фрактального алгоритму стиснення зображень - Васюра, А. С.; Золотавкін, Є. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано сучасний стан розвитку методів фрактального стиснення зображень. Визначено основні напрямки вдосконалення алгоритмів стиснення. Описано підходи, що є одними з найрезультативніших з точки зору класифікаційної ефективності та сприяють підвищенню швидкості обробки зображень. Уточнено ідею стеганографічного використання фрактального алгоритму. Для цього оцінено відмінності вдосконаленого алгоритму стиснення від класичного. Описано шляхи підвищення ефективності стегоалгоритму, що передбачають врахування виявлених відмінностей.