Вдосконалення роботи насосної станції водопостачання - Грабко, В. В.; Мошноріз, М. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто задачу економії енергоресурсів. Метою роботи є вибір найбільш оптимального режиму роботи насосної станції водопостачання. Завдання роботи полягає у знаходженні робочих характеристик кожного насосного агрегату при оптимальному споживанні станцією електроенергії та забезпеченні потреб міста у воді. Оптимізація виконується з використанням методів математичного програмування лінійного та нелінійного типів.