Математична модель та мікроконтролерний пристрій для діагностування барабанно-колодкового гальма трамвая - Мокін, Б. І.; Розводюк, М. П.; Шевчук, Ю. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано питання доцільності діагностування барабанно-колодкового гальма трамвая в функції часу. Розглянуто особливості функціонування даної системи. Запропоновано математичну модель функціонування пристрою діагностування барабанно-колодкового гальма та його реалізацію на основі мікроконтролера AT90S2313 10РІ. Наведено алгоритм роботи арифметико-логічного пристрою, відповідно до якого виконуються операції в мікроконтролері.