Оптимізація параметрів координатних електроприводів автоматичних вимірювальних систем - Осмоловський, О. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проведено аналіз вимог до приводів координатних вимірювальних систем. Запропоновано структуру регулятора, яка дозволила одержати високі динамічні і точністні характеристики приводів. Проведені аналітичні дослідження прикладу реалізації оптимального привода, інваріантного до параметричних збурень. Виконано порівняльне математичне моделювання функціонування звичайної і пропонованої слідкуючих систем.