Адаптивна система автоматичного контролю кутових швидкостей електромеханічних перетворювачів із спостережним засобом ідентифікації - Чабанюк, Ю. А.; Сопрунюк, П. М.; Васілевський, О. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто задачу мінімізації похибки синхронізації частот обертання електродвигунів за допомогою адаптивного блоку регулювання. Досліджено характеристики похибок синхронізації.