Аналіз похибок інформаційно-вимірювальної системи витрати газів - Дементьєв, С. Ю. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Викладено основні підходи до створення структури високоточної інформаційно-вимірювальної системи витрати газів з "інтелектуальними датчиками" із використанням протоколу ModBus. Приведено переваги "гнучкої" структури вимірювальної системи порівняно із "жорсткою" структурою. Наведено аналіз похибок, які впливають на роботу вимірювальної системи.