Задача оптимального управління з прогнозуванням при квадратичному функціоналі - Денисенко, М. А.; Рогачов, А. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
В статті наведено методику управлiння динамiчними системами із застосуванням прогнозуючих моделей, та зображене практичне застосування для розв'язку конкретних прикладiв систем, якi заданi дифференцiйними рiвняннями.