Математико-прогностична оцінка рівнів забруднення поверхневих природних вод як прикладна характеристика екологічного ризику - Дубовик, І. В.; Козловська, Т. Ф. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано оцінку шкідливого впливу різноманітних хімічних речовин природних поверхневих вод на прикладі Кременчуцького та Дніпродзержинського водосховищ шляхом розрахунку відповідних показників шкідливого впливу. На основі комплексної обробки медико-статистичних даних встановлено кореляційні зв'язки між рівнями захворюваності та змінами концентрацій окремих хімічних забруднювачів.