Екологічні технології: проектування розподілених систем водовідведення промислових підприємств - Джигирей, І. М.; Квітка, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано використання математичних моделей процесів очищення на прикладі електрокоагулятора, що дозволяє проводити проектування очисних систем. Методика синтезу розподілених систем очищення стічних вод розроблена на основі концептуальних методів і нелінійного програмування. Показано, що розподілені очисні схеми мають ряд переваг у порівнянні з існуючими системами каналізування стічних вод промислових підприємств.