Дослідження математичної моделі вимірювань мікроконцентрації газів на основі методу інтегрувальної сфери - Іщенко, В. А.; Петрук, В. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано основні фактори, які впливають на вигляд математичної моделі оптичного сферичного вимірювального перетворювача, який є головним елементом розроблюваної системи для контролю екологічних параметрів мікроклімату газифікованих житлових приміщень. В результаті дослідження отримано значення впливових факторів, при яких забезпечується максимальна чутливість і точність вимірювань.