Апроксимації експериментальних даних кубічними сплайн-функціями - Коцюбівська, К. І.; Клочко, В. І.; Сухоруков, С. І.; Чубатюк, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено методику апроксимації експериментальних функцій згладжувальними кубічними сплайнами одного аргументу. Експериментальну інформацію отримували шляхом сканування і обробки зображення вихідної та спотвореної координатної сітки за допомогою спеціально розробленого програмного модуля.