Новий підхід до кодування зображень з незакономірним контуром - Кожем'яко, В. П.; Кормановський, С. І.; Мартинюк, Т. Б.; Клімкіна, Д. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто проблеми ефективного опису зображень з незакономірним контуром під час їх розпізнавання. У статті запропоновано новий підхід до контурного кодування зображень та досліджено його основні переваги.