Детермінована модель для прогнозування розвитку розподілених систем - Бадьора, С. П.; Боровська, Т. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглядається задача про оптимальний розподіл обсягів "виробництва" декількох видів "продуктів" між "виробничими елементами" певної розподіленої системи. Задача має широке коло інтерпретацій і застосувань - від обчислювальних алгоритмів оптимізації і інформаційних мереж до техніко-економічних систем. Розроблено робочу математичну модель, досліджено властивості двовимірних розподілів рівнів виробництва продуктів в окремих елементах.