Ангармонічні коефіцієнти третього та четвертого порядків -твердих розчинів Cu—Zn, Cu—Al, Cu—Sn, визначені за рентген-дифрактометричними даними - Бабюк, Т. І.; Авдєєв, С. Г.; Зузяк, П. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
На основі експериментальних даних температурних залежностей відносних інтегральних інтенсивностей рентгенівських дифракцій -твердих розчинів Cu—Zn, Cu—Al, Cu—Sn визначена концентраційна залежність рентгенівської характеристичної температури цих сплавів при 293 і 923 К. Отримані дані використовувались для визначення коефіцієнту квазіпружної сили та ангармонічних коефіцієнтів третього та четвертого порядків вказаних сплавів. Проведено кількісний аналіз характеру міжатомної взаємодії в залежності від складу і валентності розчинених елементів в матриці сплаву та їх вплив на зміни форми кривої потенціальної енергії.