Ідентифікація ринкових залежностей на основі явища дивергенції між ціною та індикатором технічного аналізу - Квєтний, Р. Н.; Коцюбинський, В. Ю.; Шкарпета, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
В статті розвинуто підхід до прийняття управлінських рішень на світових фінансових ринках, в основу якого покладено математичну модель ідентифікації явища дивергенції між ціною та індикатором технічного аналізу. Для підвищення ефективності роботи на фінансових ринках запропонована практична реалізація даного підходу у вигляді алгоритму прийняття управлінських рішень, який покладено в основу механічної торгівельної системи (МТС). Наведено результати тестування МТС в пакеті TradeStation ProSuit.