Еколого-економічні проблеми утилізації твердих побутових відходів - Мороз, О. В.; Свентух, А. О.; Леонтьєва, О. В.; Грабко, М. В.; Мевш, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Основною задачею написання статті є обґрунтування необхідності детального дослідження проблем утилізації твердих побутових відходів, а також систематизація та аналіз утилізаційних і рекультиваційних технологій та оцінка можливих варіантів виходу з кризової ситуації. В процесі дослідження доведено, що система утилізації сміття шляхом вивезення та захоронення на звалищах є не тільки економічно невиправданою, але і екологічно небезпечною. Метод валового збору та утилізації твердих побутових відходів на звалищах є морально і економічно застарілим прийомом, тому від нього необхідно в подальшому відмовитись.